"I slutet av dagen har jag betytt något för någon" - Göteborgs stadsmission

”I slutet av dagen har jag betytt något för någon”

5 december, 2018 • Ämne: Nyheter
Idag är det internationella volontärdagen! Vi vill passa på att lyfta våra fantastiska volontärer bidrar med sin tid, sina kunskaper och sitt engagemang till det arbete vi gör. De gör att vi kan göra mer och fler insatser för de människor vi möter. En av dessa grymma volontärer är Josefine Thorén!

Josefine har hjälpt oss i ungefär ett år och kickstartade sitt volontärengagemang med en skidresa till Ulricehamn, tillsammans med besökare och personal från vår enhet för barn unga och familjer på Drottninggatan. Sedan dess har hon fortsatt framförallt på Drottninggatan, där hon varit med på vår Mötesplats en gång i veckan.

Hur kommer det sig att du ville bli volontär hos oss?

Jag vill vara med och hjälpa till att skapa förändring och en bättre samtid.  Jag kollade runt lite och tycker att Stadsmissionen gör många roliga och vettiga saker, och hjälper till på flera plan. Jag tycker också mycket om att man får välja uppdrag själv, då blir det alltid en rolig grej och man trivs bra.

Vad gör du i dina uppdrag?

Jag är mest på Drottninggatan (Stadsmissionens enhet för barn, unga och familjer), jag varit med på Mötesplatsen som är en gång i veckan. Där hjälper jag till med allt möjligt, ena veckan är jag läxhjälp, andra veckan pysslar jag och spelar spel med familjerna. Jag har också gjort några sidoprojekt, nu ska jag till exempel vara i julklappsbutiken.

Vad ger det dig att vara volontär?

Det ger mig jättemycket, dels att få träffa så många människor med så olika historier och faktiskt känna att i slutet av dagen har jag betytt något för någon. När jag går hem känns det alltid som att jag har fått vara med och hjälpa någon, även om det är en så liten sak som en matteläxa. Och så är det så fantastiskt härliga människor man möter. Jag har ju varit med på Mötesplatsen i ett år nu, man får en relation med barnen och familjerna, och det är väldigt fint.

TACK Josefine, och alla ni andra som bidrar med ert engagemang! Ni betyder otroligt mycket. Vi behöver det frivilliga engagemanget. Inte bara för verksamheterna. Vi behöver också visa oss själva, människorna vi möter och närsamhället, kraften i det ideella – viljan att bidra och minskandet av avstånd människor emellan.