Sommarkassar till 200 barnfamiljer - Göteborgs stadsmission

Sommarkassar till 200 barnfamiljer

30 juni, 2020 • Ämne: Nyheter
Det har varit en speciell vår. Vi har ställt om, delat ut över 1000 matkassar, fått upp portabla handfat och nu senast: levererat 600 sommarkassar. Med er hjälp kan vi agera snabbt när det behövs.

Livet har förändrats för många göteborgare. För barnfamiljer som har det tufft ekonomiskt eller som kämpar med psykisk ohälsa har pressen ökat. Föräldrar med gymnasieungdomar har fått en extra utgift när lunchen inte längre äts i skolan. Ungdomarna själva har fått kämpa med studier när det ibland saknas både wifi och ett eget rum i lägenheten. Ensamstående föräldrar vågar inte tacka nej till arbetspass när anställningen är osäker.

Isoleringen gör det tuffare för både barn och föräldrar med psykisk ohälsa, trångboddhet och fattigdom. Att få extra hjälp och att kunna fortsätta aktiviteter utomhus och digitalt har betytt mycket.

Och nu står sommarlovet står runt hörnet. Förväntansfulla barn ser fram emot allt som väntar, även om det blir en sommar utan resor och besök hos mormor, morfar, farmor och farfar. Men bland alla glada klasskompisar finns också barn som har en klump i magen inför en lång sommar. För familjerna vi möter är det inte en självklarhet att ha råd med lunch när skolan är stängd, eller att ha en fotboll, termos och filt att packa med till badplatsen.

Därför är vi glada över att ha kunnat leverera 600 sommarkassar med picknickutrustning, strandleksaker, mat och hygienartiklar till 200 barnfamiljer. Vi är också glada över att i tät dialog med smittskyddsläkare kunna genomföra vårt årliga sommarkollo. Mer er hjälp kan vi bidra med fina sommarminnen, lek och livsviktig återhämtning.

Tack för det!

Vill du vara med och bidra?

Swisha din gåva till 90 01 702, eller se fler sätt att ge här.
Vill ni som företag skänka en gåva? Läs mer här!