Sommarkollot är viktigare än någonsin - Göteborgs stadsmission
Mer
Barn och föräldrar som lever i fattigdom har drabbats hårt av pandemin. Sommaren innebär tuff tid där det inte är en självklarhet att ha råd med lunch när skolan är stängd, eller att kunna packa med sig picknick till badplatsen. Därför ordnar vi även i år vårt sommarkollo. För att bidra med fina sommarminnen, lek, och livsviktig återhämtning. Och ni kan vara med och göra det möjligt.

Bli månadsgivare

Genom att bidra varje månad möjliggör du för oss att möta människor i utsatta situationer varje dag, året runt.

Swisha en gåva till vårt sommarkollo

Swisha en gåva till 90 01 702 för att bidra direkt.

Ge en företagsgåva

Bidra till en socialt hållbar stad

Den här våren har förändrat livet för många göteborgare. Vi har alla påverkats, på olika sätt.

För barnfamiljer som har det tufft ekonomiskt eller som kämpar med psykisk ohälsa har pressen ökat. Föräldrar med gymnasieungdomar har fått en extra utgift när lunchen inte längre äts i skolan. Ungdomarna själva har fått kämpa med studier när det ibland saknas både wifi och ett eget rum i lägenheten. Ensamstående föräldrar vågar inte tacka nej till arbetspass när anställningen är osäker.

Isoleringen gör det tuffare för både barn och föräldrar med psykisk ohälsa, trångboddhet och fattigdom. Vi har med er hjälp kunnat erbjuda matkassar, läxläsning och avlastning i både fysisk och digital form.

Och nu står sommarlovet står runt hörnet. Förväntansfulla barn ser fram emot allt som väntar, även om det blir en sommar utan resor och besök hos mormor, morfar, farmor och farfar. Men bland alla glada klasskompisar finns också barn som har en klump i magen inför en lång sommar. För familjerna vi möter är det inte en självklarhet att ha råd med lunch när skolan är stängd, eller att kunna köpa spårvagnsbiljetter till badplatsen.

Därför ordnar vi även i år vårt kollo. För att bidra med fina sommarminnen, lek och en livsviktig paus. Och ni kan vara med och göra det möjligt.