Stå upp för löftena – släpp in oss idéburna aktörer i välfärden - Göteborgs stadsmission

Stå upp för löftena – släpp in oss idéburna aktörer i välfärden

14 februari, 2019 • Ämne: Nyheter
”Redan 2012 skrev representanter för Göteborg stad tillsammans med den idéburna sektorn under en överenskommelse om att ge möjligheter för civilsamhällets organisationer att bli viktiga aktörer inom välfärdsutvecklingen. Nu är det dags att hedra överenskommelsen. Låt oss växa.

Nu välkomnar vi ett nytt år och ett nytt styre i staden. Här kommer en uppmaning till er som precis tagit plats i maktens korridorer. Vi, civilsamhällets idéburna aktörer inom vård och social omsorg, står redo att ta ett större samhällsansvar och axla fler uppdrag. Om ni ger oss möjligheten!

Vi vet att ni gillar oss. Det blev tydligt i den undersökning som Famna, riksorganisation för idéburen välfärd, lät göra i höstas. Där svarade majoriteten av tillfrågade lokalpolitiker, från vänster till höger, att vår sektor bör växa. Enligt svaren var önskemålet att vår andel av välfärden skulle växa till 15 procent, från dagens tre. Det vill vi gärna. Om det ska bli möjligt för oss idéburna att nå den nivå som både ni och vi önskar, måste vissa förutsättningar förändras. Så – här kommer fem handfasta tips att ta med er in i ert nya uppdrag”.

Så skriver vår direktor Lotta Säfström tillsammans med fler idéburna aktörer i Göteborgs-Posten. Läs hela texten med de fem tipsen här.