Stadsmissionen äger S:t Johanneskyrkan! - Göteborgs stadsmission
stadsmissionen-st johanneskyrkan

Stadsmissionen äger S:t Johanneskyrkan!

17 maj, 2018 • Ämne: Nyheter
I tisdags firade vi att S:t Johanneskyrkan nu helt och fullt tillhör Stadsmissionen! Vid årsskiftet tog vi över ägarskapet efter att i 20 år varit hyresgäster. 1 krona var det överkomliga priset!

Så här beskriver vår präst Katinka Randin kyrkan:
– Johanneskyrkan är två saker: en mirakelfabrik och ett träningsläger. Här tränar vi oss i att vara människor, i att vara oss själva. Några av oss går på möten, andra på gudstjänst. Men nästan alla av oss dricker kaffe eller te och samtalar med varandra. Varje dag ser jag mirakel ske här. Någon kommer in och är nykter i en dag till, det är ett mirakel. Någon tar en kopp kaffe och vågar sätta sig och prata med någon annan. Det är också ett mirakel för några av oss.

I mer än 20 år har vi bedrivit verksamhet i kyrkan, och det planerar vi att fortsätta med. För oss är S:t Johanneskyrkan mer än bara en kyrka. Det är en öppen mötesplats med gemenskap, mat och möjlighet till stöd. Ett träningsläger och en mirakelfabrik.

Tack till alla som var där och firade med oss! Och ett extra stort tack till Future Eyewear som bjöd på grillning i solskenet!

Johannesköten-stadsmissionen

stadsmissionen- st johanneskyrkan