Tack för 2019 - Göteborgs stadsmission

Tack för 2019

19 februari, 2020 • Ämne: Nyheter
Med din hjälp kunde Göteborgs Stadsmission under förra året skapa möjligheter och göra livet lättare för många människor i vår närhet. Här är några av de aktiviteter vi har kunnat anordna med hjälp av ditt stöd 2019:

Stadsmissionens sommarkollo

Det går lite vingligt på cykeln utan stödhjul. Behöver sätta ner fötterna ofta, trots att någon håller i pakethållaren. En fritidsledare tar fram en cykel utan pedaler. ”Cykla på den här. Jag ska lära dig, snart kommer det gå bra på den stora också”.
Hon byter lite motvilligt. Lite för stor för sparkvarianten, lite för ovan för en vanlig cykel. Än så länge i alla fall. Det är svårt att komma ikapp de andras fart när en inte har en cykel att öva på hemma. ”Vi övar tillsammans, snart cyklar vi på storcykeln”, säger fritidsledaren.

Att ha lärt sig cykla är ingen liten sak. Under våra fem lägerveckor lärde sig flera barn att hålla balansen alldeles på egen hand, och såg fram emot att kunna cykla, cykla, cykla resten av sommaren.
Ändå är det en liten del av den helhet som sommarkollot innebär. Många av våra kollogäster bor trångt och är kvar i lägenheten resten av sommaren. Att byta miljö är viktigt för återhämtning och gör mycket för upplevelsen av sommarlovet. Därför är vi så glada att med er hjälp kunna erbjuda en vecka i denna idyll.

219 barn och vuxna deltog
på sommarkollot 2019

Klädutdelning

”Det var som att en sten släppte när min dotter fick precis det hon behövde. Jag har stått med halvtrasiga regnkläder och torkat med hårblås hemma efter att jag hämtat mitt barn blöt på skolan. Är så glad och vill att ni ska veta vilken skillnad det gjort för oss. Den fina kappan jag fick är också underbar. Känner mig så fin i den. Och de fina skorna är varma och sköna. Alla kläderna kom väl till användning. Tack.”

1 222 barn och vuxna har i år fått hjälp med student-, fest-, vinter- och baskläder. Vid provningarna av studentkläder fanns volontärer på plats för att skräddarsy plaggen och erbjuda personlig styling och rådgivning.

 

En extra god jul

Utsattheten tar inte jullov. Tvärtom blir den extra påtaglig för många. Pengarna ska räcka till julbord, luncher som annars serveras i skolan och helst någon julklapp till barnen. För andra är det ensamheten som känns större än vanligt. Därför delar vi ut presentkort till matbutiker och bygger upp en julklappsbutik dit familjer får komma för att själva välja ut sina julklappar, serverar julbord under alla tre juldagarna, ordnar nyårsfirande och äter och umgås tillsammans. Allt tack vare er.

2 335 barn och vuxna fick någon form av julhjälp

1 908 gäster firade jul och nyår tillsammans i S:t Johanneskyrkan i Masthugget

Under 2020 vill vi fortsätta att göra allt vi kan för att förbättra tillvaron för människor i vår stad som behöver det. Vi vill hjälpa fler och med ditt stöd så kan vi göra det. Vi hoppas därför att du vill fortsätta stödja Göteborgs Stadsmission och hjälpa oss att skapa ett Göteborg där alla får plats.

Bli månadsgivare