Tack vare er! - Göteborgs stadsmission
Stadsmissionen jul

Tack vare er!

7 februari, 2018 • Ämne: Nyheter
Nu är julen över och vi vill rikta ett STORT TACK till alla er som bidragit till att fler göteborgare fick en lite bättre jul! Det här gjorde vi:

Julklappsbutiken

Några veckor innan jul öppnade vi för andra året i rad vår julklappsbutik. Istället för att vi packar julklappar och delar ut till de familjer som sökt stöd hos oss, får de alltså komma till butiken för att själva välja ut vad de vill ha och behöver. Här dukades det upp mängder med klappar som privatpersoner och företag från hela Göteborg bidragit med.  Ni är bäst!

Familj till familj

Utöver julklappsbutiken gav vi även julklappar genom konceptet Familj till familj. Det innebär att en familj med små ekonomiska resurser ger sin önskelista till en familj som vill hjälpa till. Alla familjer ser olika ut. Barn vill ofta ha det andra barn har, en del önskar sig basala saker som mat, andra lite dyrare. Du köper det du kan och vill från önskelistan, och lämnar sedan över klapparna till Stadsmissionens personal som sedan lämnar dem till familjerna. Här kommer hälsningar från några av de familjer som fick hjälp genom Familj till familj:

Nu kan jag lägga riktiga paket under granen till barnen. Förra året kunde jag bara lägga ett paket var till dem. Jag hade köpt på loppis för 20 kronor. Men i år, de kommer bli så glada, tack!

Är det sant!! Ett x-box! Det är verkligen barnens högsta önskan, de pratar om det hela tiden. Underbart! Vet inte hur jag ska kunna tacka.

Hälsa familjen och tacka dem jättemycket! Hälsa dem god jul från mig och barnen.

Nu har vi mat på bordet i jul, tusen tack!

Ekonomiskt bidrag

Inför jul delades ekonomiskt bidrag ut till familjer med mycket små medel.

Stadsmissionen jul

Julfirande i S:t Johanneskyrkan

Här firades det i dagarna tre med julmat, gottebord och gemenskap. Maten skänktes av restauranger och livsmedelsleverantörer runt om i staden. Våra kära volontärer och medarbetare såg till att det blev ett ordentligt kalas för våra 1500 gäster.

Julbord 

På vår verksamhet på Drottninggatan träffades de familjer som deltagit i sommarens läger för ett julbord. Två dagar fick firandet delas upp i för att alla skulle få plats.

Andra familjer fick möjlighet att gå på julbord hos Sjöbaren på julafton.

Nyår i S:t Johanneskyrkan

Det nya året firades in i vår egna kyrka med buffé, fika, underhållning och gudstjänst. Nu är vi redo för 2018!

 

Ett hjärtligt tack till alla som bidragit till att fler familjer fick en lite finare jul! <3