Transtema går in som Huvudpartner till Göteborgs Stadsmission! - Göteborgs stadsmission

Transtema går in som Huvudpartner till Göteborgs Stadsmission!

7 maj, 2021 • Ämne: Nyheter
Alla barn har samma rättigheter, men alla har inte samma förutsättningar. Många av de familjer vi på Göteborgs Stadsmission möter har inte alltid råd med nya kläder till barnen som växer fort, fritidsaktiviteter eller ens mat och hygienartiklar. Det vill vi och Transtema ändra på.

Transtema går in i ett treårigt avtal som Huvudpartner till Göteborgs Stadsmission och är därmed med och rustar barn för en stabil tillvaro och framtid. Med hjälp av stödet kan vi hjälpa till med det som behövs just nu: tex ett presentkort på en matbutik, ett blöjpaket eller ett par skor som gör det möjligt att gå på fotbollsträningen. Vi kan även erbjuda kvalificerat stöd till föräldrarna på deras väg ur fattigdom och utsatthet. På så sätt jobbar vi tillsammans mot FNs globala mål om minskad fattigdom och utanförskap samt ökad inkludering och jämställdhet.
– Att som barn få känna trygghet, ha mat för dagen och möjlighet att delta i fritidsaktiviteter efter skolan är ett sätt att känna samhörighet och minska ojämlikheterna i samhället. Att vi kan vara med och ge så många barn som möjligt rätt förutsättningar från början är ovärderligt sett till individen men också för samhället i stort, säger Sofia Hermansson Marknads- och kommunikationschef på Transtema.

Hur kommer det sig att ni valt att stötta lokalt socialt arbete?
– Göteborgs Stadsmission har funnits länge och hjälpt till där samhällets skyddsnät många gånger brustit. Därför var Göteborgs Stadsmission ett självklart val av samarbetspartner för Transtema.

Transtema huvudkontor är placerat i Göteborg och det här företagets medarbetare har störst möjlighet att delta i volontärinsatser. Att Transtema finns över hela Sverige öppnar för möjligheter att också att genomföra aktiviteter på Stadsmissionens övriga orter i landet.

Vårt samarbete är också viktigt sett ur ett medarbetarperspektiv. Vi märker ett ökat krav från våra anställda att vi som organisation har ett aktivt miljö- och samhällsengagemang. Frågan ställs allt oftare på våra anställningsintervjuer, hur vi som organisation arbetar med dessa frågor. Självklart vill vi möta det engagemang och intresse som finns hos våra medarbetare och visa att vi tar ansvar, säger Sofia Hermansson, Marknads- och kommunikationschef på Transtema.

Med stöd av Transtema kan vi på Göteborgs Stadsmission fortsätta ge stöd till barnfamiljer som lever i fattigdom och utsatthet och tillsammans bidra till ett mänskligare samhälle för alla. Stort tack Transtema.

Vill ditt företag också vara med och göra skillnad? Läs mer här!