Utdelning från Postkodlotteriet till Sveriges Stadsmissioner - Göteborgs stadsmission

Utdelning från Postkodlotteriet till Sveriges Stadsmissioner

19 mars, 2024 • Ämne: Nyheter

På Svenska Postkodlotteriets årliga galakväll har det avslöjats att 61 ideella organisationer kommer att dela på över en miljard kronor, 1 021 711 232 kronor. Sveriges Stadsmissioner är av alla organisationer som är förmånstagare och har fått 24 miljoner kronor i stöd det här året.

– Postkodlotteriets stöd gör en enorm skillnad för Sveriges Stadsmissioner. Under 2024 kommer vi att fortsätta att göra en betydande skillnad för människor i utsatta situationer och att stärka deras röst i de beslutande rummen, säger Jonas Wihlstrand, generalsekreterare, Sveriges Stadsmissioner.

Totalt delades över en miljard kronor ut till ideella organisationer som arbetar inom olika områden såsom barn och unga, djur och natur, forskning och hälsa, demokrati och samhälle, samt klimat och miljö. Trots de olika inriktningarna har samtliga organisationer ett gemensamt mål: att tillsammans bidra till att göra världen bättre för människor, djur och natur.

Genom åren har Sveriges Stadsmissioner mottagit 419 816 833 kronor från Postkodlotteriet,

– Tack vara stödet så kan vi fortsätta kämpa för dem som kämpar utan särskilda begränsningar som offentliga medel kräver. Postkodmedlet är icke öronmärkt, vilket gör att vi kan fördela pengarna där behoven är som störst och där de får en långsiktig förändring, säger Jonas Wihlstrand.

De 24 miljoner kronor som Sveriges Stadsmissioner fått fördelas på de tio medlemmarna, varav Göteborgs Stadsmission är en.
#Postkodeffekten
Med över en miljon lottköpare är Postkodlotteriet Sveriges största lotteri, men också Sveriges största privata givare till ideell sektor. Idag genererar lotteriet en miljard kronor om året till över 60 organisationer som arbetar för att göra världen bättre. Det är det som är Postkodeffekten.