Vår volontär vann Årets Givare! - Göteborgs stadsmission

Vår volontär vann Årets Givare!

19 mars, 2021 • Ämne: Nyheter
För ungefär ett år sedan blev Sara Day permitterad från Volvo Penta. Pandemin hade brutit ut och tvingade hem många medarbetare. På Göteborgs Stadsmission höll vi på för fullt med att ställa om våra verksamheter. I takt med att andra offentliga rum stängdes ned behövde vi hitta nya lösningar för att kunna fortsätta att möta människor som lever i hemlöshet, fattigdom och utsatthet. Vi såg nya behov uppstå i spåren av pandemin och för oss var det väldigt viktigt att fortsätta kunna ha öppet för de besökare som inte har någon annanstans att ta vägen.

Då kom Sara Day till oss. Hon valde att lägga sin permitterade tid på att fixa frukost, dela ut bröd, hjälpa till vid handtvätt utanför byggnaden, servera lunch men framförallt med att bemöta och prata med de människor som kommer till verksamheten.

Saras engagemang spred sig och fler permitterade Volvo-kollegor sökte sig som volontärer till oss. Det engagemanget har varit helt avgörande för Göteborgs Stadsmissions arbete under pandemin! Under 2020 har vi rekryterat 293 nya volontärer och sammanlagt haft över 400 volontärer som hjälpt till i våra verksamheter.

Därför är vi otroligt glada över att Sara igår tog emot priset Årets Givare som delades ut av branschorganisationen Giva Sverige. Hon representerar alla de volontärer som har ställt upp och möjliggjort att vi har kunnat växla upp, göra mer och möta fler under detta speciella år.

– Jag är stolt och glad att kunna bidra till Göteborgs Stadsmissions viktiga arbete. Det bästa med att vinna är att jag får möjlighet att inspirera fler att bli volontärer och att skänka pengar så att man kan fortsätta hjälpa de som verkligen behöver det, säger Sara Day.

Juryns motivering:

Med stort engagemang och handlingskraft kom Sara Day in som volontär i en tid när Göteborgs Stadsmission behövde det som mest. Sara använde sin permittering från Volvo Penta till att ordna frukost, servera lunch och ge ett vänligt bemötande till stadsmissionens besökare; några av samhällets mest utsatta. Dessutom lyckades Sara få fler av sina permitterade kollegor att bli volontärer. När permitteringen var över kunde Sara öppna dörrarna till Volvobolagen, vilket Göteborgs Stadsmission snabbt fångade upp. Det resulterade i såväl stora enskilda gåvor som fortsatt dialog om långsiktigt samarbete. Saras engagemang inspirerar, och har gett ringar på vattnet som sträcker sig långt utanför frukostmatsalen.

Stort grattis Sara!