Vi behöver extra hjälp att möta människor i utsatthet pga Coronaviruset! - Göteborgs stadsmission

Vi behöver extra hjälp att möta människor i utsatthet pga Coronaviruset!

27 mars, 2020 • Ämne: Nyheter

Vi möter människor varje dag som lever i stor utsatthet och i dessa turbulenta tider ser vi hela tiden över vilka konsekvenser coronaviruset/Covid-19 har för de människor vi möter.

En av de risker vi ser i närtid är att vi ska få bortfall av personal som sätts i karantän eller blir sjuka och vi vill kunna fortsätta ha våra verksamheter igång.

Vi ser också en risk att vi ska tvingas minska eller stänga våra öppna verksamheter och att vi då måste bli mer mobila för att möta basbehov som våra målgrupper har. Särskilt utsatta är de människor som lever i hemlöshet och som inte har någonstans att ta vägen.

En annan risk är att skolor stänger och att familjer som är beroende av att barnen kan äta i skolan kommer att få det tuffare ekonomiskt.

Vi behöver förbereda oss för dessa risker och vi söker därför nu dig som vill hjälpa oss att t ex bemanna vårt café och öppna verksamhet i Johanneskyrkan för människor i utsatthet, ge info om smittspridning/skydd på plats i ett tält utanför kyrkan eller köra ut mat i bil (tillsammans med andra) till behövande. Du får själv inte tillhöra någon riskgrupp för smitta.

Eftersom läget förändras från dag till dag kan också våra verksamheter snabbt ställa om och uppdraget som volontär i dessa tider kan därför skifta snabbt. Uppdraget kommer främst att ske på dagtid.

Din insats behövs!

Läs mer om uppdragen och skicka din ansökan här.