"Vi kan bidra till det samhälle vi får lov att verka i" - Göteborgs stadsmission

”Vi kan bidra till det samhälle vi får lov att verka i”

22 februari, 2019 • Ämne: Nyheter
Så säger Per Collins, VD på Ica Kvantum Munkebäck, som länge har samarbetat med Göteborgs Stadsmission. Här beskriver Per hur han ser på att vara med och stötta våra verksamheter.

Vi har fått lov att vara med och stötta Göteborgs Stadsmission sedan 2008, så det är tio år nu! Det är kul tycker jag. Vi har bidragit på lite olika sätt, det började med en julgåva till våra anställda. Jag ville hitta ett sätt att ge en gåva men samtidigt göra någonting gott. Den julgåvan har utvecklats till att bli sammanlagt en dryg miljon över åren, det känns väldigt bra.

Vår modell har ju varit att koppla samarbetet till vår verksamhet. Ni möjliggör för oss att hjälpa till, och vi kan i vår tur möjliggöra för våra kunder att hjälpa till. Vi har goda varor där en viss summa går till er, pantväggen där man kan välja att skänka sin pant till er och eventet ”handla för andra”. På så sätt har både vi och våra kunder varit med, och det är en melodi som har fungerar väldigt bra för oss. Vi har också varit med och stöttat olika event, som julklappsvagnen och Göteborgsvarvet. Det är ett gott arbetssätt.

Vi skapar ett bättre Göteborg är bra för alla – inte bara de människor som har det tufft på något sätt. Genom tydlighet och långsiktig planering sparar samarbetet med er även tid för oss, vilket är positivt både för kunder och personal.

Vi har valt just Göteborgs Stadsmission för att jag tycker att vi delar gemensamma värderingar. Ni är aktiva och konkreta och gör så att vi kan bidra till det samhälle vi får lov att verka i. Vi vill vara med och göra gott. Att vi skapar ett bättre Göteborg är bra för alla – inte bara de människor som har det tufft på något sätt. Genom tydlighet och långsiktig planering sparar samarbetet med er även tid för oss, vilket är positivt både för kunder och personal.

När vi startade detta tänkte jag att vår gåva skulle gå till ert arbete med barn och unga. Men ju mer jag har lärt känna er, insett bredden av ert arbete och sett olika delar av verksamheten – ju mer engagerad jag blivit – desto mer övertygad blir jag om att ni ska göra det valet. Ni är professionella, bedriver viktig verksamhet och vet var de pengarna behövs.

/Per Collins, Ica Kvantum Munkebäck

Tusen tack till alla er på Ica Kvantum Munkebäck! Vill du veta mer om hur din butik kan vara med och stötta vårt arbete för ett mer medmänskligt samhälle? Kontakta Jennie Elheim enligt uppgifter nedan!

Jennie Elheim

Insamlingschef

Barlastgatan 2, 414 63 Göteborg