Vi öppnar second hand i Borås! - Göteborgs stadsmission

Vi öppnar second hand i Borås!

27 februari, 2024 • Ämne: Nyheter

25 april kl 10 slår Göteborgs Stadsmission upp dörrarna till en 500 kvm stor second hand-butik i centralt läge på Österlånggatan 29 i Borås. Sortimentet blir ett brett urval av dam- och herrkläder samt textil och heminredning. Dessutom planeras för fler initiativ inom textil och hållbarhet.
”Vi är väldigt glada att få presentera oss för boråsarna! Vi har ett pågående samarbete med Textilmuseet och har dialog med bland andra Nordiska Textilakademin. Nu har vi, tack vare Pulsen Fastigheter, hittat en lokal som matchar våra behov,” säger Linus Bergström, verksamhetschef på Stadsmissionens second hand.

Med sina åtta butiker i Göteborg med omnejd har Göteborgs Stadsmission ett tydligt syfte med sin second hand-verksamhet och det är att erbjuda arbetsträning för människor i butikerna. Så kommer också ske i Borås.
”Att erbjuda arbetsträning är en grundbult i vår second hand-verksamhet, men vi strävar också efter att hitta nya vägar för att använda de resurser som redan finns på den lokala marknaden. Vi brukar säga att hos oss får både människor och prylar en andra chans,” säger Linus Bergström.

Butiken kommer att vara öppen torsdag till lördag och det kommer vara möjligt att lämna in gåvor måndag till lördag. De dagar butiken inte är öppen för kunder finns möjlighet att använda den som en kreativ och stimulerande arena. Detta kan exempelvis vara föreläsningar eller workshops på olika teman inom hållbarhet, gärna tillsammans med andra lokala aktörer.
”Vi vill inspirera fler till återbruk och cirkulär konsumtion. Att få göra det i textilstaden Borås, som också prioriterar hållbarhet högt, känns fantastiskt kul,” säger Linus Bergström.

Öppettider:
Torsdag-fredag kl 10-18
Lördag kl 10-16

Gåvoinlämning under öppettider samt måndag-onsdag kl 10-16