För vissa barn är sommarlovet alldeles för långt - Göteborgs stadsmission

För vissa barn är sommarlovet alldeles för långt

18 april, 2019 • Ämne: Nyheter

Sommarlovet – ett pärlband av härliga dagar njuta av. Men inte för alla. I Göteborg finns många barn som växer upp i familjer präglade av fattigdom, missbruk och psykisk ohälsa. För dessa barn är sommarlovet en tuff tid. Stöd Göteborgs Stadsmissions sommarkollo där barn och föräldrar får en paus i en annars otrygg vardag. Din gåva ger barn i vår stad en tryggare sommar och härliga minnen att ta med sig tillbaka till skolan.

Runt om i Göteborg lever många barn i familjer präglade av fattigdom, missbruk, psykisk ohälsa och hemlöshet. För dessa barn är sommarlovet en svår tid. Medan klasskompisarna kan se fram emot ett pärlband av härliga dagar på stranden och kanske en resa utomlands eller till mormor och morfar lämnas dessa barn ofta helt ensamma när skola och fritids stänger. Lever man i en familj som saknar en tillräcklig inkomst står kylskåpet inte sällan tomt. För barn och unga som har föräldrar som lider av psykisk ohälsa eller har missbruksproblem förvärras situationen på sommaren och otryggheten ökar när de inte har någonstans att ta vägen. Att inte ha några roliga sommarminnen att komma tillbaka till skolan med är ångestfyllt för de barn som drabbas.

Göteborgs Stadsmission möter dessa barn, unga och familjer varje dag i våra olika verksamheter. Vi möter dem som saknar mat, dem som inte har ett eget hem och dem som mår oerhört dåligt. Och vi vill göra allt för att skapa långsiktig trygghet, öka egenmakten och ge de barn som behöver det bäst fina sommarminnen. Mitt ibland alla glada ungar på skolgården finns det flera som vid den här tiden på året har en stor klump i magen.

Vi vill ge alla människor i vår stad en möjlighet att bidra till att dessa barn och deras föräldrar får en chans att ta första steget mot en bättre tillvaro. Genom att ges stöd och hjälp med det allra mest nödvändiga och genom att erbjudas plats på Stadsmissionens sommarkollo, där barn och vuxna får en paus från sin tuffa vardag och tillsammans i en lugn miljö kan uppleva sådant som annars bara skulle varit en avlägsen dröm.

Swish nr: 90 01 702

Genom att swisha en valfri gåva bidrar du snabbt när det behövs som mest.

Bli månadsgivare