Volontärsporträtt: Sigrid Kjellberg - Göteborgs stadsmission

Volontärsporträtt: Sigrid Kjellberg

15 september, 2020 • Ämne: Nyheter

”Jag sökte mig till Göteborgs Stadsmission när jag blev permitterad för att jag ville göra någon nytta med min tid och hjälpa de som behöver det mest i samhället, speciellt under en kaotisk tid som denna.

Att vara volontär för Göteborgs Stadsmission har betytt så mycket mer för mig än vad jag först trodde. Det har lärt mig att det inte krävs speciellt mycket för att göra någons dag eller för att skapa lite glädje och hopp under en svår tid. Att alltid få ett tack av besökarna i Johanneskyrkan för att man är där och hjälper till, oavsett hur liten eller stor insats man gjort den dagen, det är väldigt fint tycker jag.

Ett minne jag har från min tid som volontär är då jag och två andra volontärer hjälpte till på ungdomslägret precis innan sommarlovet. Det var en jätterolig helg där vi var ansvariga för all mat och kökssysslor. I slutet av helgen fick vi höra att ungdomarna var jättenöjda med lägret och att ledarna var tacksamma för att vi varit där och hjälpt till så att dom hade kunnat fokusera på ungdomarna. Vår insats gjorde alltså stor skillnad för deras upplevelse och jag är så glad att jag var med där och kunde bidra till en minnesvärd helg.

För mig är det viktigt att jag alltid kommer ihåg att en liten handling för mig kan göra väldigt stor skillnad för andra.”

/Sigrid Kjellberg, volontär

Tack Sigrid och alla ni andra som bidrar med er tid och ert engagemang för att skapa ett mänskligare samhälle för alla!