Mat.se - Göteborgs stadsmission
mat.se-stadsmissionen-hållbarhet

Mat.se

6 oktober, 2017 • Ämne: Nyheter

Mat.se skänker varor som går till våra kaféer i S:t Johanneskyrkan samt på Drottninggatan. Berätta gärna om hur det fungerar?
– Vi skänker sådant som t ex kan ha skönhetsfel. Det kan vara bananer som är fläckiga, lådor med tomater där någon är krossad, gurkor som är buktade eller en äggkartong där ett ägg är krossat men de andra är bra. Istället för att slänga hela kartongen, skänker vi det till Stadsmissionen. Vi försöker få så lite svinn som möjligt, det är skönt för samvetet att veta att allt vi beställer äts upp eller förädlas på något vis. Att det görs något bra av det.

Hur kommer det sig att ni valde att stödja just vår organisation?
– När vi drog igång år 2012 försökte vi hitta ett sätt att skapa så lite svinn som möjligt. Vi sökte runt för att vi tänkte att vi kan ju inte slänga det här, vi måste kunna göra något bättre av det. Samtidigt möter ni ett behov där vi kan vara med och hjälpa till. Vi stödjer Stadsmissionen på grund av att det finns ett behov hos er där vi kan bidra, och på grund av värdet av organisationen och det arbete ni gör.

Är det någon av våra frågor som ni intresserar er mer för?
– Jag visste inte om att ni hade missbruksvård. Det är fantastiskt. Att det finns någon när man är långt där nere, som kan hjälpa en till en dräglig tillvaro. Som finns där och kan hjälpa framåt, till att kunna se möjligheter.

Vill ditt företag stödja Göteborgs Stadsmission? Läs mer eller ta kontakt!

Ansvarig företagsvänner:
Tomas Carlström
tomas.carlstrom@stadsmissionen.org

Ansvarig framtidspartner:
Anette Tingets
anette.tingets@stadsmissionen.org

Fler artiklar om S:t Johanneskyrkan:
För människorna och miljön
365 dagar om året
Möten, mat & musik