Göteborgs Stadsmissions matcentral är invigd - Göteborgs stadsmission

Göteborgs Stadsmissions matcentral är invigd

26 september, 2019 • Ämne: Nyheter
Arbetet på Göteborgs Stadsmissions matcentral är i full gång vilket blev tydligt på invigningen den 25 september. Vi bjöd in matleverantörer samt organisationer som är med och bidrar för en rundtur på lagret – något som var mycket uppskattat av gästerna.

”Genom att skänka livsmedel till Göteborgs Stadsmission hjälper vi till på vår egen bakgård. Vi vet att varorna används på rätt sätt och de kommer till nytta, här och nu. I det här samarbetet ser vi resultat direkt och det tycker vi är unikt”, säger Kicki Welin, VD på West Food, som är en av många leverantörer som skänker varor till Göteborgs Stadsmissions matcentral.

Cirka ett halvt ton mat hanteras dagligen på matcentralen som sedan förmedlas vidare till Stadsmissionens interna verksamheter, boenden och kök samt även till andra organisationer som möter människor som lever i utsatthet. Syftet med verksamheten är att bidra till att minska matsvinnet och samtidigt öka tillgången på mat till människor som lever i social och ekonomisk utsatthet i Göteborg. Matcentralen finansieras idag främst av norska Kavlifonden.

Tack till alla våra leverantörer och samarbetspartners!

Vill du veta mer om vår matcentral? Läs här!