Låt inte fattigdom stå i vägen - Göteborgs stadsmission

Låt inte fattigdom stå i vägen

22 september, 2020 • Ämne: Nyheter

Terminen är i full gång. Över hela staden sitter barn i klassrum och lägger grunden för sin framtid. En grund som öppnar dörrar och skapar möjligheter. Att gå ut skolan med fullgoda betyg ger ett starkt skydd mot utanförskap. Men alla har inte samma förutsättningar att nå dit.

Många barn startar i uppförsbacke. Vi vet att många har svårt att få den lugn och ro de behöver för att läsa läxorna hemma i den trånga tvåa de bor i tillsammans med mamma, pappa och tre syskon. Vi möter återkommande ensamstående föräldrar som är tvungna att ta de extra arbetspass de får för att få ihop ekonomin, när de istället önskar att de skulle kunna hjälpa sina barn med skoluppgifterna på kvällarna.

Utbildning skyddar mot missbruk, kriminalitet och fattigdom. Alla barn förtjänar det skyddet. För dem som lever med destruktiva miljöer runt hörnet, är det extra viktigt att någon erbjuder stöd. Därför finns vi. Göteborgs Stadsmission ordnar läxhjälp i Lövgärdet och i centrala stan. För dem som saknar utrustning så som dator, hörlurar eller platta finns det att låna. Barn och ungdomar som i dessa tider är mer isolerade än vanligt får träffa oss och varandra, stöd i läxläsningen och självklart ett mellanmål. Utan mat i magen är det svårt att koncentrera sig.

Utbildning rustar för bättre livsvillkor. För de barn som växer upp med sämre förutsättningar måste vi hjälpas åt. Din gåva bidrar till att fler barn får den hjälp de behöver för att klara skolan. Fattigdom ska inte stå i vägen för deras framtid.

Bli Göteborgsvän och gör skillnad för barn i vår stad.