Hemlöshet Archives - Göteborgs stadsmission
Mer

Ämne: Hemlöshet

Vägen tillbaka från gatan

25 oktober, 2020 • Ämne: Hemlöshet

Åke förlorade hem, familj och jobb på grund av sitt alkoholmissbruk. Han hade en lång väg tillbaka, men tillsammans med en av våra vägledare gav han sig på den resan.

bostad först-stadsmissionen

Vad är hemlöshet?

25 september, 2020 • Ämne: Hemlöshet

Rätten till bostad är stadgad såväl i FN:s konvention om de mänskliga rättigheterna som i svensk grundlag. Ändå är en stor mängd människor hemlösa.

Göteborgare är ny ordförande i FEANTSA – Europas största organisation mot hemlöshet

5 juni, 2020 • Ämne: Hemlöshet

Europeiska organisationen FEANTSA (European Federation of National Organisations Working with the Homeless) valde igår Kjell Larsson, hemlöshetsexpert på Göteborgs Stadsmission och Sveriges Stadsmissioner, till ny ordförande.

bostad först-stadsmissionen

Nytt IOP för Bostad Först

6 mars, 2019 • Ämne: Hemlöshet

Nu erbjuder vi stöd enligt Bostad Först-modellen även i stadsdelen Örgryte-Härlanda.

Hur ska det gå för Sara?

23 januari, 2019 • Ämne: Hemlöshet

Sara har ingenstans att bo och är utan sysselsättning. Hon har fått avslag på sin ansökan om ekonomisk hjälp från socialtjänsten. Hon mår inte bra när hon dyker upp på Stadsmissionens vägledning. Hur ska det gå för Sara? Denna sanna berättelse är ett exempel av många på hur våra vägledare hjälper enskilda människor.

Bostad först satsar på utbildningar

14 januari, 2019 • Ämne: Hemlöshet

Bostad först behövs i hela Sverige – vi kan minska hemlösheten. Det var några tankar från deltagarna efter höstens pilotutbildning i Bostad först som hölls i Linköping. Nu fortsätter satsningen på att utbilda och berätta om Bostad först i hela Sverige genom projektet Avskaffa hemlösheten med Bostad först.

Att bli fullvärdig samhällsmedborgare

3 december, 2018 • Ämne: Hemlöshet

Våra vägledare hjälper människor på många olika sätt. Det kan vara att ordna bostad, ett jobb eller hjälp att förstå ett myndighetsbeslut. Målet är att lotsa människor som lever i utanförskap in i samhället.