”Tack vare arbetsträningen har jag fått tillbaka mitt självförtroende och driv” - Göteborgs stadsmission

”Tack vare arbetsträningen har jag fått tillbaka mitt självförtroende och driv”

22 mars, 2021 • Ämne: Nyheter

Efter en långvarig och djup depression erbjöds Adam arbetsträningsplats på Stadsmissionens second hand. Syftet med arbetsträningen var att bryta sjukdomens isolering och gradvis återanpassas till tempot i arbetslivet. Idag har Adam gått vidare till anställning. Här berättar han själv om sin upplevelse av att arbetsträna på Göteborgs stadsmission.

”Arbetsträningen har varit otroligt viktig för mig. På ett arbete krävs det att du presterar och att gå från 0 till 100 är direkt omöjligt. Jag är positivt överraskad över arbetsträningen och hur snabba framsteg jag kunde göra med rätt förutsättningar. Arbetsträningen anpassades efter mina behov och önskemål och med en gigantisk stöttning från både butikspersonal och handläggare var det enkelt att våga ta steg för steg framåt.

Stadsmissionens arbetsträning har fungerat som en flexibel språngbräda. Det har funnits möjlighet att pausa, utvärdera och försöka. Det är ett skyddsnät som är otroligt generöst, inte minst för en sårbar person som varit utanför arbetslivet i flera år. Stadsmissionens lyckades återskapa ett totalkraschat självförtroende på bara fyra månader.

Tack vare arbetsträningen har jag inte bara fått naturliga referenser och arbetslivserfarenhet. Jag har också fått ett självförtroende och ett driv som definitivt inte fanns där innan arbetsträningen började. Det stöd jag fått har betytt allt. För bara några månader sedan saknade jag livsglädje och varje dag var till gränsen till outhärdlig.  Idag är jag glad, nyfiken och förväntansfull inför framtiden. Jag har fått tillbaka min identitet. Jag har fått tillbaka min värdighet. Jag har fått tillbaka mitt liv”.

Adam heter egentligen något annat. Genrebild, mannen på bilden har inget med texten att göra.

Vill du läsa mer om Stadsmissionens arbetsintegration?

Är du arbetssökande och vill få hjälp till anställning?