Träffa oss på Frihamnsdagarna - Göteborgs stadsmission
Möt Göteborgs Stadsmission på Frihamnsdagarna

Träffa oss på Frihamnsdagarna

1 juni, 2022 • Ämne: Nyheter

Frihamnsdagarna äger rum på Bananpiren 25-27 augusti och beskrivs som Göteborgs svar på Almedalen och Järvaveckan – en plats där fler röster får höras.

Vi på Göteborgs Stadsmission kommer att finnas på plats under alla tre dagar. För oss är det självklart att vara med i det demokratiska samtalet i vår stad, speciellt då vi är en röst för dem som ofta inte blir lyssnade på. Vi vill också sätta fokus på hållbarhet på alla plan, både för människor och miljön.

Seminarium torsdag 25 augusti kl 15.40

Unga röster om utmaningar i ett orättvist samhälle och möjliga lösningar

I detta seminarium får vi lyssna på ungdomar från Göteborgs Stadsmissions verksamheter berätta om sina personliga resor. Tillsammans med ungdomarna synliggör vi hinder i samhället och lyfter möjliga lösningar. Göteborgs Stadsmission möter varje år tusentals unga göteborgare. Vi erbjuder bland annat studiestöd, lovaktiviteter, öppen förskola för unga föräldrar, mötesplatser, boende, arbetsträning och feriejobb.
Njut av matsvinn och stil som gör skillnad

I vår monter kan besökare njuta av gofika från matsvinn. Varje vecka räddar vi ca tio ton matvaror från tillverkare, grossister och butiker i livsmedelsbranschen. På vår Matcentral packas de om. Ungefär 80 procent av maten går till människor som lever i fattigdom i vår stad. Resten av maten levereras till våra verksamheter och serveras till människor med beroendeproblematik och/eller psykisk ohälsa samt till människor som lever i olika former av utanförskap. En del mat går även till Restaurang Svinn, som finns representerade i vår monter.

Göteborgs Stadsmission driver tio second hand-butiker. I våra butiker gör gåvor och köp nytta på flera sätt, i form av minskad nyproduktion och därmed minskad påverkan av miljöresurser samt arbetsmöjligheter för människor som vill komma tillbaka till arbetslivet. Under Frihamnsdagarna finns delar av vårt second hand-sortiment i vår monter.

Hela programmet för Frihamnsdagarna hittar du här. 

Varmt välkommen!