Omställning under julen - Göteborgs stadsmission

Omställning under julen

15 december, 2020 • Ämne: Nyheter
Pandemin har slagit hårt mot göteborgare som lever i hemlöshet, fattigdom och utsatthet. Många saknar möjlighet att isolera sig, är ekonomiskt beroende av att komma till Göteborgs Stadsmission för ett mål mat, eller har blivit av med jobbet och saknar nu inkomst.

Därför kan vi inte ställa in våra verksamheter. Vi måste ställa om, växla upp och anpassa oss efter nya behov och situationer. Inför julen ställer vi om på dessa sätt:

  • Digital julklappsbutik: På grund av pandemin tvingades vi ställa in Julklappsvagnen och Julklappsbåtens insamling av klappar och presentkort till barnfamiljer som lever i fattigdom. Därför öppnade vi en digital julklappsbutik i år. De pengar som kommer in används för att köpa in de julklappar och presentkort som efterfrågas och behövs. Att få hjälp med presentkort på matbutiker, varma kläder inför vintern och efterlängtade julklappar är avgörande för många familjer.
  • Ett annorlunda julfirande: Även vi behöver begränsa antalet besökare i våra verksamheter, men för att fortfarande möta behoven kör vi hem julmat till de besökare som inte har möjlighet att komma till oss som vanligt under julen.
  • Nyöppning i Sjömanskyrkan: Det finns många göteborgare som inte har ett eget hem att isolera sig i. Därför fortsätter vi hålla öppet för dem, och öppnade tillfälligt i Sjömanskyrkan för att kunna ta emot fler gäster. I Sjömanskyrkan liksom i vår ordinarie verksamhet i S:t Johanneskyrkan serveras frukost, lunch och fika. Här finns möjlighet att vila, värma sig och att prata med stödassistenter.
  • Matleveranser: Vi tar varje dag emot många gäster som kommer till oss för att hämta bröd, eller för att få en billig, värmande måltid. För dem som har möjlighet att stanna hemma, kör vi nu hem både matkassar och färdiga lunchportioner.

SÅ HÄR KAN DU BIDRA

Handla i vår digitala julklappsbutik och få ett fint gåvobevis att ge bort i jul här!

Swisha en gåva till 90 01 702, eller bli månadsgivare här!

Vill du göra skillnad med ditt företag? Läs mer om hur ni kan stötta oss här.

Vill du bidra med din tid? Läs mer om att bli volontär här.